FactuurSturen.nl Help

Koppel FactuurSturen.nl met boekhoudpakket Exact Online

Deze Exact Online koppeling is nog in een beta-fase. Dit betekent dat er nog functies kunnen wijzigen zonder aankondiging. Deze koppeling is tijdens de beta-fase gratis. Daarna kunnen er kosten aan verbonden worden.

Koppel heel eenvoudig jouw Exact Online boekhoudpakket of die van je boekhouder aan jouw eigen FactuurSturen.nl account! Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe dit kan inrichten.

Wat doet de koppeling?

Als de koppeling actief is, zullen we van elke inkoopfactuur die je inboekt en van elke verzonden factuur een conceptboeking aanmaken in Exact Online. Per boeking zullen we in Exact Online ook de PDF-factuur plaatsen. Ook kun je via onze export module meerdere facturen direct exporteren naar Exact Online als conceptboeking. We maken per conceptboeking de betreffende klant aan in Exact Online inclusief alle klantgegevens.

De conceptboekingen in Exact Online kun je verder verwerken in je administratie. Nooit meer overtikken dus! Zo simpel kan het zijn.

Maak de koppeling

Om de verbinding te activeren, ga je in je FactuurSturen.nl account naar je instellingen.

Log in en volg deze stappen:
Instellingen Verbindingen Online boekhoudsoftware

Kies uit de boekhoudpakketten de optie "Exact Online" en klik op "Verbinden".

Er verschijnt nu een popup met een grote knop om de verbinding te maken. Als je op de knop hebt gedrukt, maken we direct verbinding met je account. Vul, als je niet bent ingelogd in Exact Online, je inloggegevens in en geef daarna FactuurSturen.nl toestemming. Daarna is je boekhoudpakket gekoppeld! Super!

Als de verbinding gelukt is, kun je drukken op de knop "Configureer koppeling". Er verschijnt nu een popup met instellingen voor Exact Online.

Administraties

Als je in je Exact Online account, meerdere administraties hebt, kun je de administratie selecteren die je wilt gebruiken in FactuurSturen.nl. In deze administratie zullen we de conceptboekingen aanmaken.

Mist de administratie?

Indien bepaalde administraties ontbreken in de lijst, hebben wij mogelijk geen toegang tot die administratie. Volg deze stappen om het probleem op te lossen:

  • Log in op je Exact Online account.

  • Klik rechtsboven op je naam en selecteer "Mijn Exact Online".

  • Kies aan de linkerkant voor "Beveiligingscentrum".

  • Scroll naar "Machtigingen voor mijn apps" en klik hierop.

  • Selecteer "FactuurSturen" om te zien tot welke administraties wij toegang hebben. Zijn alle benodigde administraties correct ingesteld?

  • Klik op "Administraties beheren" aan de rechterkant om eventueel ontbrekende administraties toe te voegen.

Na het toevoegen van nieuwe administraties, verbreek en herstel de verbinding met Exact Online in je FactuurSturen-account om de wijzigingen door te voeren.

De administratie zou nu zichtbaar moeten zijn in de lijst.

Grootboekrekeningen

Als we de conceptboekingen in Exact Online aanmaken, dan moeten we in een boeking per factuurregel een grootboekrekening opgeven. Omdat deze informatie niet aanwezig is in FactuurSturen.nl, moeten we jouw standaard grootboekrekening weten voor inkoop en voor verkoop. Kies uit de lijst de juiste grootboekrekeningen en vraag je boekhouder om hulp als je dit niet weet. Tip! Je kunt ook zoeken in de lijst :)

In de conceptboeking in Exact Online kun je natuurlijk de grootboeknummers nog aanpassen om ze zo op het juiste nummer te zetten.

Btw-codes

Omdat Exact Online andere btw-codes gebruikt dan FactuurSturen.nl, dien je aan te geven wat de juiste btw-codes zijn. Kies uit de lijstjes de juiste btw-code. Vraag je boekhouder om hulp als je er niet uit komt. We proberen zelf de beste btw codes te detecteren.

Kunnen we je verder helpen? Stuur gerust een e-mailtje naar

Uitmuntende score
Gewaardeerd door gebruikers met
5 van 5 sterren
Maximaal haalbare score
Score SSL beveiliging
A+
Op en top beveiligd
Beveiliging Web en Mail
Gouden Factuur
Winnaar Gouden Factuur
Categorie B2B Facturatie
Gouden Factuur

Dit product is 100% Nederlands

En dus helder, nuchter en goedkoop :)

Meld je gratis aan

Huidige systeemversie 2.54.13

De laatste update van ons systeem is van 16-04-2024. En we zijn alweer druk bezig met de volgende versie.

Lees onze versiegeschiedenis