Prijs- en tekstregels op een document

Bij het opmaken van een document kun je meerdere soorten regels plaatsen. Een standaardregel bestaat uit:

• Aantal

• Eenheid

• Omschrijving

• Eenheidsprijs (prijs per stuk)

• Btw-tarief

Op deze manier kun je bijvoorbeeld toevoegen:

• Aantal: 24

• Aantal omschrijving: uur

• Omschrijving: Onderhoudswerkzaamheden

• Eenheidsprijs: 70,00 euro

• BTW-tarief: 21%

Daarna rekenen we de totalen automatisch voor je uit.

Bij het omschrijvingsveld kun je uitgebreide opmaak toepassen, zoals kleuren, lettergrootte, opsommingen, hyperlinks en zelfs variabelen. Variabelen zijn velden die automatisch door het systeem worden ingevuld tijdens de verzending van je document. Denk hier aan variabelen zoals het factuurtotaal, de huidige maand, etc. Lees meer over variabelen.

Je kunt elke keer een regel toevoegen door op de knop "Voeg regel toe" te drukken.

Extra opmaak opties

Naast het toevoegen van regels, kun je ook een aantal extra opties toevoegen aan je document. Deze opties staan naast de "Voeg regel toe"-knop. Hierbij per knop een korte uitleg:

1. = Voeg een tekstregel toe

2. = Voeg een nieuwe pagina toe

3. = Voeg een subtotaal toe

4. = Voeg een prijsbundel toe

1. - Voeg een tekstregel toe

Dit voegt een regel toe zonder aantal, prijs, btw, etc. Hierdoor kun je extra tekst op de factuur plaatsen, bijvoorbeeld als inleiding of extra uitleg bij een reeks producten.

2. - Voeg een nieuwe pagina toe

Er wordt automatisch een nieuwe pagina aangemaakt als je factuur te lang wordt voor één pagina. Maar soms wil je zelf bepalen wanneer een nieuwe pagina begint. Dit kun je doen door op deze knop te drukken. Er verschijnt een "nieuwe pagina"-markering die je kunt verslepen of weer kunt verwijderen. Zodra de PDF wordt gegenereerd zal er op die plek een nieuwe pagina worden gestart.

3. - Voeg een subtotaal toe

Als je op deze knop drukt zal er een subtotaalregel worden toegevoegd. Versleep deze regel naar de plek waar je wilt dat een subtotaal verschijnt. De bedragen boven een subtotaal veld zullen worden opgeteld en worden weergegeven. Het subtotaalbedrag is alleen zichtbaar op de uiteindelijke PDF. Druk bovenin het scherm op de knop "Voorbeeld" om een voorbeeld van de PDF te zien.

4. - Voeg een prijsbundel toe

Een prijsbundel is een selectie regels waarvan de prijs gegroepeerd wordt. Bij de regels in de groep zullen geen prijzen getoond worden, maar er zal alleen de totaalprijs van de groep getoond worden. Plaats de markeringen "Start prijsbundel" en "Einde prijsbundel" op de plek waar de prijsbundel begint en waar deze endigt. Op de PDF zullen dan de bedragen in de bundel niet weergegeven worden en alleen een totaal getoond worden. Druk bovenin het scherm op de knop "Voorbeeld" om een voorbeeld van de PDF en de prijsbundel te zien.

Gebruik van het toetsenbord

Tijdens het maken van je document kun je het toetsenbord gebruiken om snel te navigeren tussen alle velden. Druk op TAB om naar het volgende veld te gaan of SHIFT-TAB om naar het vorige veld te gaan. Als je het TAB aan het einde van je regels komt, zullen we automatisch een nieuwe regel aanmaken.

Je kunt ook snel naar de volgende en vorige regel gaan door te drukken op ALT+PAGEUP en ALT+PAGEDOWN. Het ligt aan je browser en/of plugins of dit goed werkt.

Kunnen we je verder helpen? Stuur gerust een e-mailtje naar

Uitmuntende score
Gewaardeerd door gebruikers met
5 van 5 sterren
Maximaal haalbare score
Score SSL beveiliging
A+
Beste beveiliging
IPv6 en beveiliging 100%
100% score
Winnaar Gouden Factuur
Categorie B2B Facturatie
Gouden Factuur

Meer tijd voor leukere dingen :)

Serieus, facturatie is natuurlijk niet het leukste wat er is.