FactuurSturen.nl Help

Hoe koppel ik Mollie aan FactuurSturen.nl

Wanneer je FactuurSturen.nl koppelt aan Mollie kunnen je facturen online betaald worden door je klanten. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding om binnen enkele minuten de koppeling te realiseren.

Aanvraag

Om te beginnen moeten we een account aanvragen bij Mollie. Dit kan eenvoudig binnen FactuurSturen.nl zelf.

Log in en volg deze stappen:
Instellingen Betaalmogelijkheden Mollie Aanmelden

Je vult hier enkele bedrijfsgegevens in en klikt op de "Aanvragen"-knop. Hierna ontvang je binnen enkele seconden een activatie e-mail van Mollie in je e-mail.

Voorwaarden

Wanneer je op de activatie-link in de e-mail hebt geklikt dien je eerst akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van Mollie. Je vindt de accordeer-knop helemaal onderaan de pagina.

Websiteprofielen

Je moet een websiteprofiel aanmaken door naar de menuoptie "Websiteprofielen" onder het "Instellingen"-menu te gaan en vervolgens te klikken op de blauwe "Maak een websiteprofiel aan"-knop.

Vul als Website "https://factuursturen.nl" en als Categorie "Anders" in en vul de overige bedrijfsinformatie aan. Activeer vervolgens de gewenste betaalmethodes en klik op de blauwe knop "Opslaan" onderaan om het profiel aan te maken.

Live API-key

Om FactuurSturen.nl te laten communiceren met Mollie hebben we een sleutel nodig. Je vindt deze sleutel door bij het aangemaakte websiteprofiel te klikken op de knop "Live en Test API-keys".

Wanneer je op de knop "Kopieer" rechts van de Live API-key klikt wordt deze sleutel op het klembord van je computer geplaatst. Deze is vervolgens eenvoudig bij de instellingen van FactuurSturen.nl te plakken.

Mollie activeren

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is Mollie activeren door de Live API-key in te vullen binnen FactuurSturen.nl:

Log in en volg deze stappen:
Instellingen Betaalmogelijkheden Mollie Gebruik Mollie

Vul of "plak" hier je Live API-key in. Optioneel kun je hier aangeven vanaf welk bedrag de betaalopties worden weergegeven.

Let op: De API-key is hoofdlettergevoelig en gevat geen spaties. Bij een fout in de API-key gaat de koppeling met Mollie niet werken

Klaar

De koppeling is gereed en facturen kunnen betaald worden via Mollie. Om de betalingen van Mollie uit te laten keren is het nodig om de bedrijfsgegevens verder aan te vullen met een legitimatiebewijs en een bankrekeningnummer. Dit kan op de website van Mollie in het "Instellingen"-menu.

Kunnen we je verder helpen? Stuur gerust een e-mailtje naar

Uitmuntende score
Gewaardeerd door gebruikers met
4.8 van 5 sterren
Maximaal haalbare score
Score SSL beveiliging
A+
Beste beveiliging
IPv6 en beveiliging 100%
100% score
Winnaar Gouden Factuur
Categorie B2B Facturatie
Gouden Factuur

Dit product is 100% Nederlands

En dus helder, nuchter en goedkoop :)

Meld je gratis aan

Huidige systeemversie 2.20.2

De laatste update van ons systeem is van 03-10-2018. En we zijn alweer druk bezig met de volgende versie.

Lees onze versiegeschiedenis