Hoe koppel ik Mollie aan FactuurSturen.nl

Wanneer je FactuurSturen.nl koppelt aan Mollie kunnen je facturen online betaald worden door je klanten. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding om binnen enkele minuten de koppeling te realiseren.

Aanvraag

Om te beginnen moeten we een account aanvragen bij Mollie. Dit kan eenvoudig binnen FactuurSturen.nl zelf.

Log in en volg deze stappen:
Instellingen Betaalmogelijkheden Mollie Aanmelden

Je vult hier enkele bedrijfsgegevens in en klikt op de "Aanvragen"-knop. Hierna ontvang je binnen enkele seconden een activatie e-mail van Mollie in je e-mail.

Voorwaarden

Wanneer je op de activatie-link in de e-mail hebt geklikt dien je eerst akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van Mollie. Je vindt de accordeer-knop helemaal onderaan de pagina.

Account aanvullen / controleren

Ga eerst naar "Account" onder het "Mijn account"-kopje in het menu links. Controleer hier of alle gegevens juist zijn en vul de ontbrekende gegevens aan.

Websiteprofielen

Je moet een websiteprofiel aanmaken door naar de menuoptie "Websiteprofielen" onder het "Mijn account"-menu te gaan en vervolgens te klikken op de groene "Nieuw websiteprofiel aanmaken"-knop.

Vul als Website "https://factuursturen.nl" en als Categorie "Other" in en kies als profiel "Live-websiteprofiel". Klik vervolgens op de grote groene knop onderaan om het profiel aan te maken.

Live API-key

Om FactuurSturen.nl te laten communiceren met Mollie hebben we een sleutel nodig. Je vindt deze "Live API-key" door wederom te klikken op "Websiteprofielen".

Wanneer je op de Live API-key klikt wordt deze sleutel op het klembord van je computer geplaatst. Deze is vervolgens eenvoudig bij de instellingen van FactuurSturen.nl te plakken.

Mollie activeren

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is Mollie activeren door de Live API-key in te vullen binnen FactuurSturen.nl:

Log in en volg deze stappen:
Instellingen Betaalmogelijkheden Mollie Gebruik Mollie

Vul of "plak" hier je Live API-key. Optioneel kun je hier aangeven vanaf welk bedrag de betaalopties worden weergegeven.

Let op: De API-key is hoofdlettergevoelig en gevat geen spaties. Bij een fout in de API-key gaat de koppeling met Mollie niet werken

Klaar

De koppeling is gereed en facturen kunnen betaald worden via Mollie. Om de betalingen van Mollie uit te laten keren is het nodig om de bedrijfsgegevens verder aan te vullen met een legitimatiebewijs en een bankrekeningnummer. Dit kan op de website van Mollie in het "Bedrijfsgegevens"-menu.

Gouden Factuur

Dit product is 100% Nederlands

En dus helder, nuchter en goedkoop :)