Hoe koppel ik Mollie aan FactuurSturen.nl

Wanneer je FactuurSturen.nl koppelt aan Mollie kunnen je facturen online of d.m.v. automatische incasso betaald worden. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding om binnen enkele minuten de koppeling te realiseren.

Aanvraag

Om te beginnen hebben we een Mollie account nodig. Deze kan eenvoudig worden aangevraagd binnen FactuurSturen.nl. Het voordeel hiervan is dat we dan automatisch een websiteprofiel voor je aanmaken en de juiste API sleutel overnemen.

Log in en volg deze stappen:
Instellingen Betaalmogelijkheden Mollie Aanmelden

Je vult hier enkele bedrijfsgegevens in en klikt op de "Aanmaken"-knop. Hierna ontvang je binnen enkele seconden een e-mail van Mollie met je gebruikersnaam, wachtwoord en een activatielink. Klik op de activatielink en doorloop de stappen om de aanvraag te voltooien.

Websiteprofiel aanmaken

Deze stap kun je overslaan indien je je Mollie-account hebt aangemaakt binnen FactuurSturen.nl

Om handmatig een nieuw websiteprofiel aan te maken ga je binnen Mollie naar de menuoptie "Websiteprofielen" onder het "Instellingen"-menu en klik je vervolgens op de blauwe "Maak een websiteprofiel aan"-knop.

Vul als Website "https://factuursturen.nl" en als Categorie "Anders" in en vul de overige bedrijfsinformatie aan.

Betaalmethodes activeren

Om betaalmethodes te activeren of uit te schakelen ga je binnen Mollie naar het "Instellingen"-menu. Klik hier op de knop "Betaalmethods" onder het FactuurSturen.nl websiteprofiel. Op deze pagina vind je tevens meer informatie en de tarieven voor elke betaalmethode. Vergeet niet op "Opslaan" te klikken onderaan de pagina om de aanpassingen definitief te maken.

Live API-key

Deze stap kun je overslaan indien je je Mollie-account hebt aangemaakt binnen FactuurSturen.nl

Om FactuurSturen.nl te laten communiceren met Mollie hebben we een sleutel nodig. Je vindt deze sleutel in het "Ontwikkelaars"-menu.

Wanneer je op de knop "Kopieer" rechts van de Live API-key klikt wordt deze sleutel op het klembord van je computer geplaatst. Deze is vervolgens eenvoudig bij de instellingen van FactuurSturen.nl te plakken. Ook deze stap kun je overslaan wanneer je je Mollie-account via ons hebt aangemaakt. We hebben de juiste sleutel dan reeds opgeslagen bij je instellingen.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is Mollie activeren door de Live API-key in te vullen binnen FactuurSturen.nl:

Log in en volg deze stappen:
Instellingen Betaalmogelijkheden Mollie Gebruik Mollie

Vul of "plak" hier je Live API-key in. Optioneel kun je hier aangeven vanaf welk bedrag de betaalopties worden weergegeven.

Let op: De API-key is hoofdlettergevoelig en gevat geen spaties. Bij een fout in de API-key gaat de koppeling met Mollie niet werken

Klaar

De koppeling is gereed en facturen kunnen betaald worden via Mollie. Om de betalingen van Mollie uit te laten keren is het nodig om de bedrijfsgegevens verder aan te vullen met een legitimatiebewijs en een bankrekeningnummer. Dit kan op de website van Mollie in het "Instellingen"-menu.

Kunnen we je verder helpen? Stuur gerust een e-mailtje naar

Uitmuntende score
Gewaardeerd door gebruikers met
4.8 van 5 sterren
Maximaal haalbare score
Score SSL beveiliging
A+
Beste beveiliging
IPv6 en beveiliging 100%
100% score
Winnaar Gouden Factuur
Categorie B2B Facturatie
Gouden Factuur

Meer tijd voor leukere dingen :)

Serieus, facturatie is natuurlijk niet het leukste wat er is.

Meld je gratis aan

Huidige systeemversie 2.20.10

De laatste update van ons systeem is van 14-11-2018. En we zijn alweer druk bezig met de volgende versie.