FactuurSturen.nl Help

Koppel FactuurSturen.nl met boekhoudpakket Twinfield

Deze Twinfield-connectie is nog in een beta-fase. Dit betekent dat er nog functies kunnen wijzigen zonder aankondiging. Deze connectie is tijdens de beta-fase gratis. Daarna kunnen er kosten aan verbonden worden.

Koppel heel eenvoudig jouw Twinfield boekhoudpakket of die van je boekhouder aan jouw eigen FactuurSturen.nl account! Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe dit kan inrichten.

Wat doet de koppeling?

Als de koppeling actief is, zullen we van elke inkoopfactuur die je inboekt en van elke verzonden factuur een conceptboeking aanmaken in Twinfield. Ook kun je via onze export module meerdere facturen direct exporteren naar Twinfield als conceptboeking. Ook maken we per conceptboeking de betreffende klant aan in Twinfield inclusief alle klantgegevens.

De conceptboekingen in Twinfield kun je verder verwerken in je administratie. Nooit meer overtikken dus! Zo simpel kan het zijn.

Maak de koppeling

Om de verbinding te activeren, ga je in je FactuurSturen.nl account naar je instellingen.

Log in en volg deze stappen:
Instellingen Verbindingen Online boekhoudsoftware

Kies uit de boekhoudpakketten de optie "Twinfield" en klik op "Verbinden".

Er verschijnt nu een popup waar je je Twinfield gegevens in kunt vullen.

Als de verbinding gelukt is, kun je drukken op de knop "Configureer koppeling". Er verschijnt nu een popup met instellingen voor Twinfield.

Administraties

Als je in je Twinfield account meerdere administraties hebt, kun je de administratie selecteren die je wilt gebruiken in FactuurSturen.nl. In deze administratie zullen we de conceptboekingen aanmaken.

Klantnummers in FactuurSturen.nl en Twinfield

Bij een nieuwe conceptboeking, zullen we ook de klantgegevens sturen naar je Twinfield administratie.

Hoe werkt dit?

Je hebt bij FactuurSturen.nl waarschijnlijk andere klantnummers dan bij Twinfield. We moeten dus de klantnummers van FactuurSturen.nl omzetten naar een klantnummer bij Twinfield. Dit doen we basis van het masker dat je hebt ingesteld bij Twinfield.

Als voorbeeld: Heb je FactuurSturen.nl een klant met nummer 12 en heb je bij Twinfield een masker ingesteld met 1[0-9][0-9][0-9], dan wordt het klantnummer bij Twinfield 1012.

Belangrijk om te weten: Gebruik je bij Twinfield als masker 1[0-9][0-9][0-9], zorg er dan voor dat bij FactuurSturen.nl de klantnummers niet hoger zijn dan 999.

Meer hulp over de klantnummers

Grootboekrekeningen

Als we de conceptboekingen in Twinfield aanmaken, dan moeten we in een boeking per factuurregel een grootboekrekening opgeven. Als je bij een factuur in FactuurSturen.nl geen categorie of grootboekrekening hebt ingesteld, moeten we jouw standaard grootboekrekening weten voor inkoop en voor verkoop. Kies uit de lijst de juiste standaard grootboekrekeningen en vraag je boekhouder om hulp als je dit niet weet. Tip! Je kunt ook zoeken in de lijst :)

In de conceptboeking in Twinfield kun je natuurlijk de grootboeknummers nog achteraf aanpassen als dat nodig is.

Btw-codes

Als je in FactuurSturen.nl gebruik maakt van het verleggen van btw bij sommige klanten, dan dien je bij ons op te geven wat de Btw-codes bij Twinfield zijn voor de verlegging. Lees meer over het instellen van verlegde btw in Twinfield

Kunnen we je verder helpen? Stuur gerust een e-mailtje naar

Uitmuntende score
Gewaardeerd door gebruikers met
5 van 5 sterren
Maximaal haalbare score
Score SSL beveiliging
A+
Op en top beveiligd
Beveiliging Web en Mail
Gouden Factuur
Winnaar Gouden Factuur
Categorie B2B Facturatie
Gouden Factuur

Door ondernemers, voor ondernemers

Wij gebruiken het zelf ook :)

Meld je gratis aan

Huidige systeemversie 2.55.5

De laatste update van ons systeem is van 10-07-2024. En we zijn alweer druk bezig met de volgende versie.

Lees onze versiegeschiedenis